Eerijk duurt het langst

Ik ben niet altijd eerlijk tegen mezelf. Eens in de zoveel tijd komt er een stemmetje die zegt: ik zou meer moeten sporten. Waar het vandaan komt weet ik niet precies. Het is er gewoon. Vaak stem ik er dan mee in en trek ik mijn hardloopschoenen weer aan. 

Na een tijdje kom ik er weer achter dat het gewoon niks voor mij is. Maar dan ben ik weer teleurgesteld in mezelf. Waarom kan ik nu niet gewoon dit doorzetten? 

Ik hou niet van sporten. Het is mijn ding gewoon niet. Na al die jaren en alle sporten die ik heb uitgeprobeerd. Ik vind het gewoon niet leuk. Waarom dwing ik mezelf dan toch steeds weer om het te doen?

Dus ik sport nu niet omdat ik weet dat ik het gewoon niet leuk vind. Toch weet ik dat als er iets op mijn pad komt dat mij leuk lijkt, ik dat gewoon weer ga proberen. 

Wandelen met mijn puppy Rosa vind ik wel echt leuk. Heerlijk de natuur in en samen op avontuur. Zo heb ik wel gewoon beweging en doe ik iets wat ik leuk vind! 

Is er een bepaald punt waarin jij niet helemaal eerlijk bent naar jezelf? Je kunt het vaak herkennen als het begint met:

Ik zou eigenlijk … moeten.

Let er de komende tijd eens op. Stel jezelf dan de volgende vraag: Is dit echt iets wat ik graag wil?


Dit is een van de vrij leven inspiratie mails die ik heb verstuurd. Meld je hier onder aan om elke woensdag een mail te ontvangen boordevol tips voor een vrij leven.

Schrijf je hier in voor vrij leven inspiratie mails

* indicates required