Hoe kom je los van negatieve gedachten?

Mijn persoonlijke ontwikkelingsreis is met vallen en opstaan gegaan. Zoals dat eigenlijk bij iedereen gaat. Ik begon met een hoofd vol chaos en negatieve gedachten. Ik had geen idee hoe ik daar vanaf zou kunnen komen. Het voelde als iets dat bij me hoorde.

Een deel van mijn proces was een mindfulness cursus. Daar leerde ik iets heel belangrijks. Waar ik het al vaker over heb gehad op Instagram. 

Gedachten zijn geen feiten.

Ik las de zin nog eens, en nog eens. Gedachten zijn geen feiten? Hoe kan dat nou? Ze zitten toch in mijn hoofd? Ik was erg in de war. Al dit tijd had ik mijn kostbare energie gestopt in het geloven van al mijn gedachten en daar dieper op in te gaan. Verspilde energie dus. Daar had ik het vorige week ook al over. 

Dit is zo belangrijk om je te realiseren. Ben jij je bewust van waar jouw energie heen gaat? Stop jij die in belangrijke en leuke dingen? Of gaat het voornamelijk naar zaken waar je helemaal geen energie voor terug krijgt? Denk daar maar eens over na. Ik beloof je dat dit geen tijdverspilling is 😉

Mede door het stellen van deze vragen heb ik nu geen chaos meer in mijn hoofd. Ik weet wat ik moet doen wanneer deze gedachten opkomen. Die rust is zo heerlijk. Dat gun ik echt iedereen. Binnenkort ga ik hier weer een masterclass over geven. Meer informatie volgt nog. 

Een hele fijne dag vandaag. Maak er wat moois van.


Dit is een van de vrij leven inspiratie mails die ik heb verstuurd. Meld je hier onder aan om elke woensdag een mail te ontvangen boordevol tips voor een vrij leven.

Schrijf je hier in voor vrij leven inspiratie mails

* indicates required