Ik sta op hetzelfde punt als vorig jaar

Ik zag laatst een story voorbijkomen op Instagram van iemand die er achter kwam dat ze eigenlijk er precies hetzelfde bij zat als een jaar geleden. Ze had dus eigenlijk meer willen bereiken. Maar om de een of andere reden weet ze niet waarom dat niet gelukt is. Trots verkondigde ze dat ze er iets aan ging doen!

Dat is een cruciaal moment. Het moment waarin je je beseft dat er iets moet veranderen. Dat het niet zo langer door kan gaan. Dat noemen je de bewustwording. Dat is altijd de eerste stap bij verandering.

Als je besluit er iets aan te willen veranderen kom je in een volgende stap: hoe ga je dat dan doen? Je hebt het al heel lang op dezelfde manier gedaan, een manier die niet voor je werkt. Hoe kom je er dan achter wat een betere manier is? Er zijn zoveel mogelijkheden.

Vaak weet je het antwoord al, alleen durf je die stap nog niet te zetten. Je durft het commitment nog niet aan te gaan. Want het zou maar eens fout kunnen gaan!

Dus blijf je maar hangen in de keuze en kies je uiteindelijk niks. Wat dus ook een keuze is. Je kiest voor veiligheid. En de tijd gaat lekker door. Voor je het weet ben je weer een jaar verder en is er nog niks veranderd. 

Zonde van je tijd, als je het mij vraagt. Ik heb ooit ook zo geleefd. Ik kan je vertellen dat het aan de andere kant veel leuker is. Ik koos om ergens vol voor te gaan. Om alles uit mezelf te halen wat er in zat. De beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Maar dat ging ook met vallen en opstaan. Dat hoort er gewoon bij.

Toch had ik het toen fijn gevonden als ik iets sneller kon vinden waar ik dan precies voor moest gaan. Ik luisterde lang naar mijn eigen gedachten die me totaal niet hielpen bij het maken van die keuze. Daar kwam ik alleen veel later pas achter.

Hoe fijn zou het zijn als de keuze makkelijker wordt gemaakt? Dat je gewoon een plaats hebt waar je dat kan leren. Waar jij er achter komt hoe jij ook echt keuzes gaat maken die er voor zorgen dat je volgend jaar enorm veel mooie stappen hebt gemaakt? Zodat jij dus echt die actie gaat ondernemen zonder er te lang in te blijven hangen. 

(Je verwacht het waarschijnlijk al). Die is er dus gewoon! De online cursus DURF TE KIEZEN heb ik speciaal daarvoor gemaakt. 

– Hij gaat er voor zorgen dat jij zonder twijfelen op dat knopje drukt om live te gaan op Instagram. 
– Hij zorgt er voor dat jij geen advies meer gaat aannemen van mensen dat je toch niet verder helpt.
– Hij helpt je omgaan met negatieve gedachten waardoor je positiever in het leven gaat staan.

Je krijgt dan alle tools om echt als een malle te gaan groeien!

Klik hier om naar de cursus te gaan.

Ik wens je nog een fijne week.


Wil je nu willen weten wanneer de volgende blog uitkomt?
Schrijf je dan in voor mij Vrij Leven Inspiratie mails en ben de eerste die het weet.