Voor jezelf kiezen

Eigenlijk ben ik heel mijn leven al vaak alleen. Als enigst kind heb je eigenlijk al niet zo heel veel keus. Ik moest mezelf wel vermaken. En dat lukt altijd heel goed. Gelukkig kan ik goed alleen zijn. Ik heb soms zoveel lol in mijn eentje 😉 Zo kom ik echt tot rust.

Sommige mensen begrijpen dat totaal niet. Zij zijn liever onder de mensen. En dat is ook gewoon goed. Het is allebei goed.

Doordat ik graag alleen ben haal ik daar ook energie uit. Ik voel het aan als ik daar behoefte aan heb en dan handel ik daar ook naar. Dat betekent dat ik soms iets af moet zeggen. Of nee moet zeggen tegen iemand.

Maar dat is wel iets wat ik heb moeten leren. Want dat zit helemaal niet in onze natuur. We willen graag mensen helpen en beschikbaar zijn. Maar dat gaat vaak ten koste van jezelf. We stellen andere vaak voor ons.

Het gevolg daarvan is dat je jezelf voorbij loopt. Je hebt weinig energie. Je reageert jezelf af op andere. Je bent ergens niet 100% aanwezig. 

Ben jij er dan eigenlijk nog wel 100% voor de ander?

Door rust te nemen wanneer je er behoefte aan hebt, dus voor jezelf kiest op dat moment, kun je er ook weer 100% voor de ander zijn. Dus dat is alleen maar een heel moedige en krachtige keuze. Dat kun je eigenlijk alleen maar waarderen toch?

Probeer dat volgende keer eens te doen als je voelt dat je eigenlijk nee wil zeggen op iets. Zeg gewoon eens nee en kijk wat er gebeurt. Meestal valt het allemaal wel mee. 


Dit is een van de vrij leven inspiratie mails die ik heb verstuurd. Meld je hier onder aan om elke woensdag een mail te ontvangen boordevol tips voor een vrij leven.

Schrijf je hier in voor vrij leven inspiratie mails

* indicates required