Wat een tijdverspilling.

Om het halfjaar moet ik naar de oogarts. Ik heb blijkbaar een hoge oogdruk en dat kan gevaarlijk worden als je daar niks aan doet. Vandaar de controle elk half jaar. Maar daar ga ik het even niet over hebben.

Elk keer als ik in die wachtkamer zit dan weet ik dat het lang kan duren. Soms zit ik er een half uur en dan komt de oogarts heel rustig met een kopje koffie aanlopen om de dag op te starten. Ik vraag me dan altijd af waarom ik daar dan al een half uur moet zitten… Ik heb toch ook betere dingen te doen met mijn tijd… Anywayyy. Ik ben niet de enige die daar dan zit.

Afgelopen week zat er een vrouw die voor mij aan de beurt was te wachten. Ze zat er dus al langer dan dat ik er zat. Ik vermaak mij altijd wel omdat ik weet dat ik moet wachten. Vaak is het even op Instagram zijn en wat dingen doen voor mijn werk. Maar deze mevrouw dit was heel de tijd aan het zuchten.

“Wat een tijdverspilling zeg” zei ze. Waarop ik mijn verhaal vertelde wat ik net ook deelde over de vorige keer en dat ik ook zo lang moest wachten. We deelde even onze frustratie op die manier.

Het verschil tussen haar en mij is alleen dat ik er nu heel anders naar kijk. Waar zij zit te zuchten en sacherijnig zit te kijken ben ik mijn mails aan het doornemen en Instagram aan het bijwerken. Iets wat ik later dus niet meer hoef te doen. Ik gebruik die tijd nuttig.

Daarnaast erger ik mij er niet aan. Het is zoals het is nu. Ik kan er niet veel aan veranderen. Maar dat is voor heel veel mensen niet de norm. We kunnen ons niet meer vervelen. Ons geduld is op.

Ik kan je vertellen dat het veel fijner voelt als je de situatie gewoon neemt voor wat hij is. Hoe erg de situatie ook kan zijn. Maar hoe doe je dat dan?

In zo’n situatie zijn er talloze dingen die je zou kunnen doen:

– Ga eens letten op je ademhaling. Adem eens diep in en uit. Je zult merken dat je vanzelf al relaxter wordt. Zo heb je er ook gelijk een selfcare momentje van gemaakt!

– Kijk eens om je heen. Welke kleuren vallen je op? Welke objecten vallen je op? Zijn er bepaalde geuren die opvallen?

– Maak een praatje met de andere persoon die aan het wachten is.

– Neem een boek mee.

– Doe alvast wat werk dat je later niet hoeft te doen. Maak een boodschappenlijstje, plan alvast je volgende relax momentje in of stuur een berichtje naar een vriend of vriendin.

Eindeloze keuze eigenlijk. Een fijner leven is iets wat je zelf kunt creëren. Door de automatische piloot uit te zetten (je ergeren aan alles wat niet gaat zoals het zou moeten) en in het hier en nu leven. Wat gebeurt er op dit moment? Is het echt zo erg? Probeer het eens zou ik zeggen. Ik ben benieuwd hoe je het ervaart.

Op de hoogte blijven van een nieuwe blog?
Meldt je dan hieronder aan.